AUSTRAALIA INFO

 
Viisa

Working Holiday (WH) viisa

Saada link Prindi
Alates 2005. aasta maist saavad eestlased taotleda Austraalias reisimiseks ja töötamiseks Working Holiday (WH) viisat (subklass 417). Nagu ütleb ka viisa nimi, eelkõige on see mõeldud Austraalias reisimiseks ja maa/keele tundma õppimiseks, kuid viisa lubab teha ka ajutist tööd, et oma rahatagavarasid reisi jooksul täiendada.
 Austraalia alustas WH viisade väljaandmist juba ammu. Praeguseks on selle viisa taotlemisvõimalus peale Eesti ka Belgia, Hollandi, Hong Kongi, Iiri, Itaalia, Jaapani, Kanada, Korea, Küprose, Malta, Norra, Prantsusmaa, Rootsi, Saksamaa, Soome, Suurbritannia, Taani ja Taiwani kodanikel.
Viimati uuendatud ( Reede, 27 Veebruar 2015 02:12 ) Loe lisa...
 

Tervisekontroll viisa jaoks

Saada link Prindi

Üheks oluliseks nõudeks Austraalia viisa taotlemisel on alati olnud tervisekontroll. Austraalia valitsus tahab kindlustada, et riiki saabujad oleks terved, ei kannaks nakkusi (eriti kardetakse tuberkuloosi) ja ei asuks mingil viisil Austraalia tervishoiusüsteemi kurnama. Nii pidid pea kõik (va lühikese turismiviisa või eVisitori taotlejad) läbi tegema kopsuröntgeni ja/või tervisekontrolli. 2009. aastal muudeti neid nõudeid ja enamuselt WH viisa taotlejatelt enam kopsuröntgenit ei nõutud. Kahjuks jäi see rõõm üürikeseks, sest kuuldavasti pandi eestlased 2010. aastal tagasi keskmisesse tuberkuloosiriski gruppi. Praegu tundub olevat nii, et enamuselt esimese WH viisa taotlejatelt kopsupilti siiski ei nõuta. Aga on ka erandeid. Enamuse teise aasta WH viisa tegijaid peavad kopsupildi tegema. Ühesõnaga, kui peale viisataotluse tegemist ilmub teade, et vaja alla laadida vormid tervisekontrolliks, siis tuleb nii teha. Kui selliseid teateid ei ilmu, pole tervisekontrolli vaja.

Viimati uuendatud ( Esmaspäev, 06 Veebruar 2012 11:06 ) Loe lisa...
 

Tudengina Austraalias

Saada link Prindi

Kui vanust üle 31 või muud tingimused ei luba WHM viisat taotleda, siis üks lihtsamaid võimalusi Austraaliasse tulemiseks/kauemaks jäämiseks on tudengiviisa.

Viimati uuendatud ( Reede, 27 Veebruar 2015 02:21 ) Loe lisa...
 

Kuidas jääda kauemaks

Saada link Prindi

Aeg kulub ruttu ja kuigi aasta (või koguni kaks) Austraalias tundub esialgu pikk aeg, siis vahel võib juhtuda, et on tahtmist ja põhjust jääda Austraaliasse kauemaks. Järngev jutt sobib samamoodi ka neile, kes mingil põhjusel WHM viisat ei saa – näiteks on just saanud 31 aastat vanaks või tahab pere/lapsed Austraaliasse kaasa võtta. Järgnevad variandid võivad sobida nii lühikeseks kui pikemaks ajaks Austraaliasse jäämiseks.

Viimati uuendatud ( Esmaspäev, 06 Veebruar 2012 11:23 ) Loe lisa...
 

WH viisa teiseks aastaks

Saada link Prindi

Alates 2006. aastast on võimalik taotleda Working Holiday viisat ka teiseks aastaks. Seda võib teha Austraaliast lahkumata kohe esimese viisaaasta järel , või siis kunagi hiljem kui tuju tuleb (ja vanus on veel alla 31 ning muud tingimused täidetud).

Viimati uuendatud ( Kolmapäev, 26 Mai 2010 12:08 ) Loe lisa...
 

Working Holiday lapsevanematele?

Saada link Prindi

Kuidas sobituvad kokku noorte lapsevanemate Austraalia-reisi plaanid ja lapsed? Pikka aega arvas Austraalia immigratsioonibüroo, et Working Holiday viisa (WH) peaks kehtima vaid vabadele ja vallatutele noortele. Aga 2008. aastal toimus meelemuutus ja Working Holiday muutus kättesaadavaks ka lastega noortele - kuid vaid neile, kel plaanis lapsed koju jätta ja üksi Austraaliasse suunduda. 

Viimati uuendatud ( Kolmapäev, 26 Mai 2010 11:54 ) Loe lisa...
 

Viisahinnad tõusevad

Saada link Prindi

Austraalia viisahinnad kipuvad aasta-aastalt muutuma ja eks ikka ülespoole. Working Holiday viisa maksab hetkel 270 AUD ,tudengiviisa 565 AUD  ja alalise elamisloa viisa 2960 AUD. Rohkem infot sel lingil.

Viimati uuendatud ( Esmaspäev, 06 Veebruar 2012 11:41 )
 

Dokumentide kinnitamine

Saada link Prindi

Austraalias tihtipeale nõutakse kinnitatud dokumente, eelkõige igasuguste ametkondadega suhtlemise juures: viisataotlused, superannuation, pangad, Medicare maksuvabastus jpm. Eestlase esimeseks mõtteks on tihtipeale notari juurde tormata, kuid tegelikult on asi siin märksa lihtsam ja odavam. Nimelt toimib Austraalias suurepärane skeem nimega Justice of Peace

Viimati uuendatud ( Pühapäev, 15 Veebruar 2009 09:20 ) Loe lisa...
 

eVisitor ja turismiviisa

Saada link Prindi

Õnneks möödunud on ajad, mil eestlased pidid Austraalia turismiviisa saamiseks läbima tubli kadalipu koos töökohadokumentide, pangaväljavõtete ja plaanitud reisimarsruutidega. Alates 27. oktoobrist 2008 on Eestil Austraaliaga ametlikult "viisavabadus". See ei tähenda aga sugugi, et saab lihtsalt niisama Austraaliasse kohale lennata ja pass letti lüüa. Enne sõitmist tuleb minna www.immi.gov.au lehele ja täita sealne eVisitor ankeet. Toiming võtab aega vaid mõned minutid ja eVisitor on eestlastele tasuta.

Viimati uuendatud ( Neljapäev, 02 Aprill 2009 11:35 ) Loe lisa...
 

Natuke statistikat

Saada link Prindi

Uskumatu, kuid juba üle 5 aasta on Eesti noortel olnud võimalus Austraalia Working Holiday programmist osa saada. Ja seda võimalust kasutatakse väga agaralt – eelmisel finantsaastal (1.juuli 2009-30.juuni 2010) tuli WH viisaga Austraaliasse 1387 eestlast. Võib-olla ei tundugi see number nii väga suur võttes arvesse programmi aastast koguarvu – 175 739 noort 19 riigist.

Viimati uuendatud ( Pühapäev, 07 November 2010 13:04 ) Loe lisa...
 

Temporary Graduate viisa (485 subklass)

Saada link Prindi

“Kuidas jääda kauemaks?“ on sageli Austraalia tudengiviisa taotlejate põhiküsimuseks ja - motivatsiooniks. Üheks heaks variandiks sel puhul on Temporary Graduate (485) viisa.

485 viisa lubab jääda peale sobilike õpingute lõppu kuni kaheks aastaks Austraaliasse, et elada, töötada, reisida või teha, mida süda lustib – ilma igasuguste tööpiiranguteta ja kohustuseta käia koolis. Kõlab hästi, kuid muidugi tuleb selle viisa saamiskes täita terve hulk tingimusi. AustraliaOnline aitab täiendavate detailidega, kuid siin on põhinõuded:

Loe lisa...
 



Logi sisse

Jaga arvamust

Kuidas leidsid oma esimese töö Austraalias?
 

Ilm Sydneys